Aljašská treska na rajčatech, kedlubna, holandská omáčka

Romča

Aljašská treska na rajčatech, kedlubna, holandská omáčka

Postup přípravy

  1. Do malého kastrůlku dáme nakrájenou kedlubnu, přidáme sůl , kurkumu a vodu

    a uvaříme.

    Na pánvi rozpustíme přepuštěné máslo, přidáme cibuli, restujeme a po chvíli vložíme nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme a přidáme osolenou a opepřenou tresku.

  2. Omáčka:

    3 žloutky dáme do kastrůlku s dvojitým dnem nebo postavíme do vodní lázně. Osolíme, opepříme, pilně mícháme metlou a postupně přilejeme vývar nebo víno. Až omáčka zhoustne, přidáme studené máslo nakrájené na kostičky. Odstavíme a pilně mícháme dohladka, nakonec vmícháme smetanu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte