
- 15m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Ryba | |
---|---|
200 g |
200 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
Kedlubna | |
1 kus |
1 kus |
2 špetky |
2 špetky |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Omáčka | |
3 kusy |
3 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Do malého kastrůlku dáme nakrájenou kedlubnu, přidáme sůl , kurkumu a vodu
a uvaříme.
Na pánvi rozpustíme přepuštěné máslo, přidáme cibuli, restujeme a po chvíli vložíme nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme a přidáme osolenou a opepřenou tresku.
-
Omáčka:
3 žloutky dáme do kastrůlku s dvojitým dnem nebo postavíme do vodní lázně. Osolíme, opepříme, pilně mícháme metlou a postupně přilejeme vývar nebo víno. Až omáčka zhoustne, přidáme studené máslo nakrájené na kostičky. Odstavíme a pilně mícháme dohladka, nakonec vmícháme smetanu.
Makronutrienty
21%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 427 kJ | 1 894 kJ |
Kalorická hodnota | 102 kcal | 453 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,72 g
1,75 g |
16,5 g
7,75 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,372 SVJ | 1,65 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,12 g
3,17 g |
27,1 g
14,1 g |
Bílkoviny | 8,15 g | 36,1 g |
Sůl | 0,851 g | 3,77 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů