Myslím, že by probral i "mrtvého":))
- 10h
- 10 porcí
- jednoduché
Postup přípravy
-
Koupím kosti (v Globusu, velký pytel za 5,-), dám do trouby na 200 °C 30 minut (pro lepší barvu a vůni).
-
Pak naskládám do želváka - nacpat jich tam co nejvíc (PH. 3,5L, je to na 3 dávky), přidám rozkrojenou velkou cibuli, 1 PL octa ... a želvit na LOW ... 12-20 hodin
-
Pak naliji někam, podle toho jaký chci tvar, nechám stuhnout a dám do mrazáku. Podle potřeby používám.
Makronutrienty
2%
75%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 551 kJ | 1 153 kJ |
Kalorická hodnota | 132 kcal | 275 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,482 g
0,153 g |
1,01 g
0,32 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,048 SVJ | 0,101 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,84 g
0 g |
12,2 g
0 g |
Bílkoviny | 19,4 g | 40,5 g |
Sůl | 0 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů