Stále rozšířenějším jevem se v moderní společnosti stává nadváha a obezita. Jejich negativní vliv na naše zdraví nelze podceňovat. Pojí se například s vyšším rizikem prediabetu a cukrovky 2. typu, zvýšeného krevního tlaku, kardiovaskulárních a dalších civilizačních chorob. Přečtěte si tento článek a zjistěte, jak zhubnout a zdraví a kvalitu života si zachovat.
Diabetes
Když se řekne grilování, někteří si možná představíte hromady nezdravého jídla. Ale vůbec to tak nemusí být. Snad vše se dá upravit lépe nebo má své nízkosacharidové alternativy. Pojďme si tedy ukázat, jak si zároveň pochutnat a svému tělu zbytečně neškodit.
Hořčík, neboli magnézium, je velmi důležitým mikronutrientem. Pojďme se podívat, k čemu všemu ho potřebujeme, jak se projevuje jeho nedostatek a ve kterých potravinách ho najdeme. Ale nezapomeneme ani na doplňky stravy, protože i ty mohou být někdy potřeba.
Jana je důkazem, že cukrovka se nemusí jen zhoršovat. V roce 2021 se rozhodla vzít zdraví do svých rukou a přihlásila se do pilotního testování programu Život 2.0. Nyní je v částečné remisi diabetu 2. typu. Podle své diabetoložky má navíc nyní podle krevních rozborů "nejnižší riziko kardiovaskulárního onemocnění".
K pečení vánočního cukroví zcela jistě patří vanilka. V dnešním článku se s vámi podíváme na zoubek „vanilkovému“ cukru. Řekneme si, jak ho nakupovat a čím ho v případě DM2 nebo nahradit, aby vaše cukroví bylo nejen voňavé, ale také přátelské ke glykemiím.
Horké letní dny si žádají ledovou dobrůtku - zmrzlinu. Pokud se snažíte zhubnout anebo vám diagnostikovali prediabetes nebo diabetes, pravděpodobně se v zájmu svého zdraví vyhýbáte klasickým zmrzlinám - jsou plné cukru a nekvalitních tuků. V tomto článku najdete zdravější alternativy, na kterých si můžete pochutnat. I zdravá zmrzlina může chutnat skvěle.
Vánoce už jsou téměř tady a pečení je v plném proudu. Pokud hledáte osvědčené recepty na zdravější cukroví, cukroví bez cukru a pro diabetiky, tak to jste tady správně. Nechte se inspirovat a mlsejte bez cukru:)
Pojďme se podívat, jak to s cukrovkou 2. typu opravdu je. Dozvíte se, jaké jsou důvody vzniku diabetu 2.typu, jak proti této nemoci můžete bojovat, jak dostat cukr pod kontrolu a pokusit se o remisi.
Sladká chuť k lidstvu od nepaměti patří. Pomáhala nám rozpoznávat potraviny nejedovaté a bohaté na tehdy tak potřebnou energii. Kromě medu, ovoce a jiných sezónních plodin bohatších na cukry ale nic sladkého příroda nenabízela. Až s rozvojem průmyslu přišla mnohá nezdravá pokušení. A tak dnes hledáme různé možnosti, jak spotřebu cukru snížit.
Zvýšená hladina cukru v krvi je hlavním příznakem cukrovky 1. i 2. typu a její pravidelné měření je zcela zásadní pro úspěšnou léčbu. Každý jedinec trpící diabetem by tedy měl být schopen si glykémii sám měřit, aby mohl dosáhnout co nejlepší kompenzace, tj. kontroly cukrovky a předejít tak případným pozdějším komplikacím.
Hledáme 40 dobrovolníků pro pilotní testování webové aplikace pro nutriční podporu pacientů s prediabetem a diabetem 2. typu. Cílem pilotního programu je ověření podpory aplikace Jídelní plán při vyléčení nebo výrazného zlepšení diabetu pomocí přechodné diety následované trvalou úpravou stravy.