Vepřová panenka na červeném víně s brusinkami a jako příloha brambory pečené v troubě společně s šalotkou a tymiánem
Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy
Manžel chtěl jen na přírodno, ale mně se zachtělo zkusit něco jiného, a tak vznikla panenka s brusinkami.
- 45m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
500 g |
500 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
2 dl |
2 dl |
Příloha | |
2 kusy |
2 kusy |
500 g |
500 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 snítky |
2 snítky |
Postup přípravy
-
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, rozmačkneme dlaní, osolíme z obou stran a stejně tak posypeme paprikou. Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran, vyjmeme, vložíme do hrnce a přiklopíme.
-
Na výpeku z masa orestujeme pokrájenou cibuli, podlijeme vínem a dusíme do změknutí cibule, kterou následně rozmixujeme tyčovým mixérem, omáčka se tím krásně zahustí, přidáme kompotované brusinky, já dala 3 lžíce, záleží na Vaší chuti, zamícháme, případně dosolíme a vrátíme zpět opečenou panenku.
-
Podáváme s pečeným bramborem v troubě s šalotkou a tymiánem. Brambory očistíme, nakrájíme na libovolné tvary, přidáme pokrájenou šalotku, osolíme a přidáme větvičky čerstvého tymiánu, dáme upéct do trouby.
Makronutrienty
47%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 491 kJ | 3 416 kJ |
Kalorická hodnota | 117 kcal | 816 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,1 g
2,55 g |
77,5 g
17,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,11 SVJ | 7,75 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,29 g
0,995 g |
29,8 g
6,92 g |
Bílkoviny | 8,34 g | 58 g |
Sůl | 0,49 g | 3,41 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů