Vanilkový pohár s banánem a kakaovým práškem (univerzální – zmrzlina, krém)

Na vlně chuti

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Vanilkový pohár s banánem a kakaovým práškem (univerzální – zmrzlina, krém)

Do tohoto poháru můžeme přidat a tím pádem velmi zvýšit jeho výživovou hodnotu například avokádo, předem namočené kešu ořechy, mandle, nastrouhaného přírodního šmakouna (jen upozorním, že šmakoun je vyroben z vaječného bílku, tudíž není vhodný pro bezvaječnou dietu a vegany) a vše společně rozmixovat, vždy vznikne světlý základ, který můžeme nadále obarvit kakaovým práškem či rozpuštěnou čokoládou na vaření, kterou necháme vychladnout a pak přidáme do tmavé části a je to naprosto luxusní čokoládový dezert, navíc tím získáme vždy novou příchuť.

Tento základ, který jsem připravila se hodí nejen na dezert, ale i zmrzlinu či krém. Pro přípravu krému stačí přidat rozpuštěné vychlazené kakaové máslo, prostě vše musí mít stejnou teplotu, dát zachladit před plněním do lednice a je hotovo, snadný, rychlý krém.

Postup přípravy

  1. Banány dáme zamrazit, využívám této možnosti vždy když vidím, že banány nestihnu zužitkovat. Když potřebuji vyndám, nechám chvíli povolit, oloupu, nakrájím na menší kousky, přidáme kokosové mléko v plechu bez tekutého podílu, nešetřete na sobě a zkuste sehnat 80% kokosové mléko, které prostě nemá chybu a je složené pouze z kokosové dužiny a vody, žádné zahušťovadla a jiné zbytečnosti.

  2. Přidáme vanilku z vanilkového lusku případně vanilkové aroma napřiklad Grešík, bohužel v létě je vanilka velmi drahá, já si vždy v zimě udělám zásobu.

  3. Vše společně rozmixujeme dohladka s pomocí tyčového mixéru. Rozdělíme si krém na dvě části, jednu část ponecháme světlou a druhou obarvíme kakaovým práškem a stačí již jen naplnit do pohárů a nazdobit čerstvým ovocem a nebo posypat kakaovým práškem a nastrouhanou čokoládou.

  4. A dáme pořádně vychladit do lednice, přeji příjemné mlsání.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte