Salát z pečené dýně s estragonem a slaninou - nízkosacharidový

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Salát z pečené dýně s estragonem a slaninou - nízkosacharidový

Super recept na low carb a keto verzi oblíbeného vánočního bramborového salátu. Recept je od Dagmar Mulligan z http://thepeckishgirl.com/ :)

Tenhle nízkosacharidový paleo salát je moc dobrý a lehce pikantní. Určitě vyzkoušejte.

Postup přípravy

  1. Oloupanou a ocistenou dyni nakrajime na male kosticky c(cca 1 cm velke).

    Dyni rozprostreme na vymazany plech, osolime a opeprime a dame pect na 200°C na cca 10-15 minut (dokud dyne nebude mekka).

  2. Mezitim si muzeme opect na panvi nebo pote v rozehrate troube slaninu a opecenou pak nakrajime na kosticky.

    Upecenou dyni nechame schladnout a pak v mise smichame se slaninou, jarni cibulkou, estragonem, horcici, majonezou a dochutime dle libosti soli a peprem.

  3. Pred podavanim je dobre salat nechat alespon dve hodiny ulezet v lednici, aby se chute radne spojily.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte