Super recept na low carb a keto verzi oblíbeného vánočního bramborového salátu. Recept je od Dagmar Mulligan z http://thepeckishgirl.com/ :)
Tenhle nízkosacharidový paleo salát je moc dobrý a lehce pikantní. Určitě vyzkoušejte.
- 30m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
800 g |
800 g |
200 g |
200 g |
3 kusy |
3 kusy |
3 lžičky |
3 lžičky |
0,5 lžíce |
0,5 lžíce |
5 lžic |
5 lžic |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Oloupanou a ocistenou dyni nakrajime na male kosticky c(cca 1 cm velke).
Dyni rozprostreme na vymazany plech, osolime a opeprime a dame pect na 200°C na cca 10-15 minut (dokud dyne nebude mekka).
-
Mezitim si muzeme opect na panvi nebo pote v rozehrate troube slaninu a opecenou pak nakrajime na kosticky.
Upecenou dyni nechame schladnout a pak v mise smichame se slaninou, jarni cibulkou, estragonem, horcici, majonezou a dochutime dle libosti soli a peprem.
-
Pred podavanim je dobre salat nechat alespon dve hodiny ulezet v lednici, aby se chute radne spojily.
Makronutrienty
27%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 768 kJ | 3 163 kJ |
Kalorická hodnota | 184 kcal | 756 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,1 g
1,64 g |
29,2 g
6,73 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,71 SVJ | 2,92 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,4 g
5,02 g |
67,5 g
20,7 g |
Bílkoviny | 2,46 g | 10,1 g |
Sůl | 0,693 g | 2,85 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů