- 45m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
600 g |
600 g |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
2 zrnka |
2 zrnka |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
smetana rostlinná ke šlehání, šlehačka 100 g |
100 g |
30 g |
30 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1,2 litrů |
1,2 litrů |
Postup přípravy
-
Nejprve pohanku propláchneme a uvaříme dle návodu.
-
V jiném hrnci osmahneme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Zalijeme vývarem, přidáme oloupanou a nahrubo nakrájenou řepu, koření, ocet a vaříme dokud řepa nezměkne. Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme uvařenou pohanku, smetanu a dochutíme.
Makronutrienty
70%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 195 kJ | 423 kJ |
Kalorická hodnota | 46,7 kcal | 101 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,91 g
3,71 g |
15 g
8,04 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,691 SVJ | 1,5 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,97 g
0,703 g |
4,26 g
1,52 g |
Bílkoviny | 1,03 g | 2,24 g |
Sůl | 0,648 g | 1,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů