Kachna je klasika, zelí takto úplně postačí jako příloha, knedlíků netřeba...
- 3h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
2 kusy |
2 kusy |
Příloha | |
400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Stehna si osolíme, okmínujeme a pečeme klasicky.Odebíráme vypečené sádlo, příp. podlijeme vodou.Upečeme dozlatova.
-
Mezitím si na odebraném sádle zpěníme cibuli, přidáme na kostičky pokrájenou anglickou slaninu a dozlatova orestujeme.Pokrájené zelí přidáme, společně podusíme a hotovo.
-
Servírujeme bez knedlíků, i tak to bude velmi syté a slavnostní.
Makronutrienty
9%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 794 kJ | 3 928 kJ |
Kalorická hodnota | 190 kcal | 939 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,49 g
2,97 g |
12,3 g
14,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,249 SVJ | 1,23 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,1 g
5,95 g |
84,7 g
29,4 g |
Bílkoviny | 7,36 g | 36,4 g |
Sůl | 1,23 g | 6,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů