Krémová polévka z kapusty kadeřavé

MY 3 V TOM

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Krémová polévka z kapusty kadeřavé

Kapusta kadeřavá neboli kadeřávek je výborným zdrojem vápníku v dobře vstřebatelné podobě, který umí tělo výborně využít. Obsahuje dále provitamín A, vitamíny C, B7, z minerálních látek dále draslík, železo, fosfor, hořčík.

Protože výborně odolává mrazům, můžeme ho konzumovat čerstvý během celé zimy. Lehce přemrzlý získává navíc lepší chuť.

Postup přípravy

  1. Na kostičky nakrájenou cibuli krátce osmahneme na oleji, přihodíme k ní na kostky nakrájenou petržel, mrkev, brambory a krátce orestujeme. Přidáme ovesné vločky, kmín a sůl. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme do změknutí zeleniny cca 18 min. Na posledních 5 minut přihodíme natrhané listy kadeřavé kapusty.

  2. Po uvaření rozmixujeme do hladka. Podáváme posypané loupaným konopným semínkem.

  3. TIP NAVÍC:

    Použít lze místo kapusty kadeřavé i kapustu hlávkovou nebo růžičkovou.

    Kadeřávek vařit co nejkratší dobu, aby si udržel vitamíny a minerální látky.

    Přidání pár lžic rostlinné smetany (např. mandlová nebo ovesná) před podáváním zjemní chuť polévky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte